x

דיווח על תקלה

תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
יצירת קשר
חיפוש באתר

תרופות סבתא לנשירת שיער

תאריך: 09/06/2011 12:32

נשירת שיער היא תופעה שכיחה ועבור רבים מהווה אי נעימות וסימן למחלה גופנית עמוקה.  

תרופות סבתא - למה הכוונה?

בניסיון למצוא מענה נוסף לשימוש בתכשירים רפואיים המכילים חומרים הורמונים וחומרים כימיים, מחפשים רבים חלופות לטיפול תרופתי בנשירת שיער בתצורה של תרופות סבתא.

המושג השגור בתרבות המקומית, מתייחס לכל אסופת עצות הריפוי, שסבתות העבירו בתורשה לילדיהן ועברו מדור לדור, כחוט השני.

מדובר במתן פתרונות טבעיים למחלות קונבנציונליות וכן לטיפולים קוסמטיים, דוגמאות לפתרונות שתרופות סבתא מספקות להן מענה: כאבי גרון, כאבי בטן, כאבי ראש, עייפות, בעיות גזים, עצות
קוסמטיות ועוד.

מדובר במרקחות המתבססות בעיקרן על שימוש בצמחי מרפא קלים להשגה. ואכן מסתבר, שמדובר בשיטות ריפוי, שלהן אחוזי הצלחה, לא פחות טובים מאותם תכשירים רפואיים.

סקירת תרופות סבתא למניעת נשירת שיער

נסקור כמה תרופות סבתא, המסייעות במניעה ומיגור נשירת שיער:

א. אלוורה:

לצמח זה, שמקורו ממשפחת הקקטוסים, סגולות ריפוי ידועות כבר שנים רבות בריפוי פצעים. אופן השימוש: לוקחים את החומר הבשרני, המצוי בתוך עלה הצמח ודומה לג'ל, ומעסים אל תוך הקרקפת.

ב. מרקחת ביתית משמן זית, מיץ לימון, חלמון ביצה ועלי רוזמרין:


אופן השימוש: את התערובת מורחים על הפדחת למשך מחצית השעה ו"מובטחת" מניעה מוצלחת של נשירת שיער. ואולי כל זה מיתוס? חשוב להיות עירניים!

ג. רוזמרין:

ניתן לרכוש את מיצוי תמצית הצמח בצורה של שמן או לרקוח אותו באופן עצמאי באמצעות השרייה של ענף מהצמח בתוך כלי אטום יחד עם שמן זית ולאחר השהייה של 14 יום, מקבלים שמן רוזמרין טבעי. אופן השימוש: את התמצית יש למרוח על הקרקפת ולהשאיר למשך שעה לפחות.

ד. חילבה:

נקרא גם גרגרנית יוונית ועשו בו שימוש כבר לפני שנים רבות בתרבויות עתיקות כגון מצרים וסין. לאחר השרייה של הגרגירים במים, מבצעים עיסוי מעמיק לעור הקרקפת. ממליצים להשאיר את החומר על הראש באמצעות חיתול / בד / שקית ניילון ולחכות כמה שעות עד לחפיפה. קיראו עוד אודות טיפוח השיער.

ה. הדס:

הצמח המוכר מארבעת המינים, נחשב כבעל ערך טיפולי לריפוי תופעת הנשירה, כאשר חולטים אותו יחד עם רוזמרין ומבצעים עיסוי קרקפתי.

תזונה לטובת מניעת נשירת שיער

הסיבות לנשירה יכולות לנבוע גם מתזונה לקויה ולכן כדאי לשקול, במקביל לעצות בנושא אלה לשלב גם שינוי תזונתי. אפשר לבדוק את התפריט היומי ולהעשירו במגוון ויטמינים ומינרלים. אפשר להעשירו באבץ על ידי אכילה של שקדים, גרעיני חמנייה ודלעת וכן אגוזים למיניהם. כמו גם לאכול מזונות המכילים ביוטין טבעי בהם שיבולת שועל, פשתן, אורז מלא ואורז בר. בנוסף, כדאי לשלב גם מזונות עשירים בחומצות שומניות כדוגמת שמן זית ודגים. קיראו עוד על גורמים לנשירת שיער.

מקורות חשובים אחרים לויטמין מסוג B הם ירקות ירוקים, העשירים בנוגדי חמצון כדוגמת חסה,
ברוקולי, תרד ועלי מנגולד, שמהם ניתן להכין תמיסה מעלי חסה ולמרוח על השיער.

קיראו בהרחבה: הקשר בין תזונה לנשירת שיער

צרור העצות הנ"ל עשויות לגרום לשינוי חיובי במניעת נשירת השיער, וכדאי לזכור שתהליך זה
עשוי לארוך זמן. לכן לא מומלץ להתייאש במהלך תהליך הריפוי ולבחון את חלופות אלה במשך
תקופה. 

לקריאה נוספת:

קיראו מידע ומאמרים נוספים באתר
כל מה שרציתם לדעת על טיפוח השיער - ...כאן תוכלו לקרוא מידע מקיף על טיפוח השיער: קונדישינר – בריא או לא בריא? שמפו – מנקה או מזהם? ועוד
טיפול אלטרנטיבי לנשירת שיער - האתר המקיף אודות נשירת שיער – כיצד הרפואה האלטרנטיבית מתגייסת למלחמה בנשירת השיער?
על ארבעת סוגי השיער הנפוצים - חשוב להכיר את סוג השיער שלכם על מנת שתוכלו להתאים לו את הטיפוח האופטימלי. כל המידע.
ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור