x

דיווח על תקלה

תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
יצירת קשר
חיפוש באתר

סבוריאה בקרב תינוקות

תאריך: 09/06/2011 11:54

סבוריאה דרמטיטיס הינה מחלה הנגרמת כתוצאה מפעילות יתר של בלוטות השומן באיזור הפנים והקרקפת בעיקר, אך יכולה להופיע גם באיזורי גוף שונים. כיום לא ניתן לאבחן במדויק הופעתה של סבוריאה, והאבחון נעשה בעיקר על ידי זיהוי הסימפטומים השונים.

סימפטומים לסבוריאה בקרב תינוקות

הופעת סבוריאה גורמת בדרך כלל לתחוש אי נוחות, לחות, והרגשה שומנית בפנים ובעור הקרקפת. בנוסף, נגרם גירוד עז כתוצאה מהחלב המופרש מבלוטות השומן, וקשקשים רבים, והצטברויות שומניות חוסמות את זרימת האויר לעור הקרקפת.

כתוצאה מחסימת אויר זו, מגירודים, ומחוסר תפקוד של תאי שורשי השיערות, הסבוריאה גורמת לנשירת שיער. שורשי השיערה נפגעים ונסתמים כתוצאת מהפרשה יתרה של שומן, מתים, ובסופו של דבר נושרים. קיראו מידע נוסף על נשירת שיער.

המחלה שכיחה בקרב כחמישה עשר אחוזים מהאוכלוסיה ובצורתה החריפה יותר, בקרב חמישה אחוזים מהאוכלוסיה. שכיחותה הגבוהה ביותר היא בקרב תינוקות עד גיל שנה, אך היא יכולה להופיע גם לאחר גיל ההתבגרות, ולהימשך עד לסביבות גיל הארבעים.

גורמים להופעת המחלה בקרב תינוקות

בקרב תינוקות, הגורם העיקרי להופעת סבוריאה הוא העברה של גנים והורמונים מהאם לעובר. בתהליך ההריון, עוברים השליה ומהרחם של האם הורמונים אל התינוק הגורמים לפעילות מוגברת ולא מאוזנת של בלוטות החלב, ובכך להתפרצות המחלה בשלבי התפתחות מאוחרים יותר של התינוק. קיראו אודות נשירת שיער אצל נשים ואודות נשירת שיער אחרי לידה.

הסיבות להתפרצות סבוריאה בקרב מבוגרים הינן מגוונות ביותר. בדרך כלל, המחלה תתפרץ אצל מבוגרים כתוצאה מאלרגיה או מתזונה לא נכונה, בעיקר בגלל מחסור בויטמין B12 וב B6.

גורמים נוספים שעלולים להביא להתפרצות המחלה הם מחסור בשינה, לחץ ומתח כבירים, גורמים סביבתיים כגון לחות, יובש, מזג אויר קשה או שינוים קיצוניים באקלים, ואף תפקוד לקוי של מערכת העצבים. קיראו על גורמים לנשירת שיער ותקבלו את התמונה המלאה.

טיפול נכון בסבוריאה אצל תינוקות

ברפואה המודרנית אין טיפול תרופתי למחלה. הטיפול הנכון ביותר במקרה של התפרצות סבוריאה הוא מניעה. בנוסף, יש לשים לב כי הטיפול במחלה בקרב תינוקות שונה מהטיפול בה בקרב מבוגרים.

טיפול נכון בקרב מבוגרים יהיה שימוש בתכשירים חיצוניים המביאים לידי איזון של הפעילות ההורמונלית האחראית על יצירת החלב בבלוטות השומן.

במקרה של התפרצות חמורה, ניתן להשתמש בתכשירים אנטיביוטיים או בתכשירים המכילים קורטיזון, אך שימוש ארוך טווח בתכשירים אלו עלול לפגוע בעור הקרקפת.

במידה והמחלה מלווה בסימפטומים של גירודים וגירויים מסיביים יש להשתמש בקרם לחות מכל סוג שהוא, עדיף מהסוגים המתאימים לקרקפת ומכילים אבץ.

בטיפול בסבוריאה בקרב תינוקות, אין להתשמש בתכשירים אנטיביוטיים, שכן גופו של התינוק חלש מכדי להכיל טיפול שכזה, במקרה שאין בו סכנה ממשית לתינוק.

לעומת זאת, הטיפול הנכון במחלה בקרב תינוקות הינו טיפול בקרמים מחטאים ומנקים, ושבתכשירי שמפו מיוחדים לניקוי עור הקרקפת. שימוש בתכשירים אלו לאורך זמן מוכך כיעיל מניעה וטיפול במחלה.

לקריאה נוספת:

קיראו מידע ומאמרים נוספים באתר
פסוריאזיס ונשירת שיער - האתר המקיף אודות נשירת שיער - פסוריאזיס בקרקפת ובשאר הגוף - אודות המחלה והטיפול בה.
ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור