x

דיווח על תקלה

תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
יצירת קשר
חיפוש באתר

פרופסיה וההשפעתה על פוריות הגבר

תאריך: 09/06/2011 12:10

התקרחות היא אחת התופעות המטרידות מאוד גברים, צעירים ומבוגרים כאחד. בערך כ-30 אחוזים מהגברים מתקרחים כבר בגיל 30. כעשור לאחר מכן, עולה מספרם של הסובלים מהתקרחות לכ-50 אחוזים. נשירת שיער נתפסת כתופעה בלתי רצויה והוא גורם למרבית הגברים לתחושה של תסכול.

מסיבות אלה, במהלך השנים פותחו שיטות שונות לטיפול במקרי התקרחות, החל מהשתלת שיער, דרך שזירה וכלה בנטילת תרופות נגד נשירת שיער, הגורמות לעצירת הנשירה ולצמיחה מחודשת של שיער. אחת התרופות הפופולאריות בתחום זה קרויה "פרופסיה". עם זאת, למרות יעילותה לאחרונה התברר, כי ייתכן שבמקביל לצמיחת השיער היא עלולה לגרום גם לפגיעה בפוריות.

מדוע גברים מקריחים?

הגורם לקרחת, הנפוצה כל כך בקרב גברים, הוא אנזים הקרוי "5 אלפא רדוקטז". אנזים זה נוטל מההורמון הגברי, טסטוסטרון, מולקולת מים והופך אותה להורמון "DHT".

הורמון זה אחראי על דיכוי צמיחת השערות אצל גברים, החל מגיל ההתבגרות. בניגוד למה שנהוג לחשוב, הורמון DHT איננו פוגע בשורש השערה, אלא גורם לה להפוך לדקה יותר ולקצרה יותר עד שלא ניתן להבחין בה כלל. קיראו עוד על נשירת שיער אצל גברים.

פרופסיה – כיצד היא פועלת?

הפרופסיה מנטרלת את פעילותו של  האנזים 5 אלפא רדוקטז ובכך מונעת גם את יצירת ה-DHT. תחילה יועדה התרופה לטיפול במקרים של ערמונית מוגדלת, כאשר במהלך הזמן, נמצא כי נטילת מינון נמוך ממנה מעכב את יצירת ההורמון DHT מהטסטוסטרון ועוצר את ההתקרחות אצל אחוז ניכר מהגברים, וגורם לצמיחה מחודשת של שיער אצל חלקם. 

לפי טענות החברה המייצרת, כבר לאחר כמה חודשים של שימוש בפרופסיה חל שיפור במצב הקרחת, כאשר לאחר נטילה של התרופה במשך שנתיים, מושגות תוצאות מרשימות ביותר.

בניסויים שונים, נמצא כי בקרב 83 אחוזים מהמשתמשים בתרופה פסקה נשירת השיער, כאשר בקרב חמישה אחוזים החלה אף צמיחה מחדש של השיער. מסיבה זו, במהלך השנים השתמשו בתרופה גברים רבים בישראל. עם זאת, לאחרונה נטען כי התרופה פוגעת בפוריות.

האם פרופסיה פוגעת בפוריות?

למרות יעילותה של הפרופסיה בעצירת ההתקרחות, לאחרונה הועלתה הטענה, כי היא גורמת לפגיעה בפוריות.

לפני כמה חודשים הוגשה לבית משפט תביעה ייצוגית כנגד יצרנית פרופסיה, חברת MSD, על סך 97 מיליון ש"ח. התביעה הוגשה לאחר שפוריותו של צעיר שנטל את התרופה באופן קבוע נפגעה, למרות שאי פוריות איננה מופיעה ברשימת תופעת הלוואי בעלון לצרכן המצורף לתרופה.

הצעיר שהגיש את התביעה ובת זוגו ניסו במהלך תשעה חודשים להרות, ומשלא הצליחו פנו למרפאת פוריות. לטענת הצעיר, אחד הרופאים עימו נועץ הסביר לו, כי הסיבה האפשרית לבעיות הפוריות מהן סבל היא הפרופסיה.

הפרופסיה מכילה חומר הקרוי "פינסטריד", הגורם לירידה בכמות הזרע ולפגיעה בפוריות. ואכן, לאחר שהפסיק את השימוש בתרופה, הצליחה האישה להרות.

בהתאם לכתב התביעה, ישנם מחקרים רפואיים המוכיחים, כי נטילה של התרופה פוגעת בפוריות, אך החברה בחרה שלא לציין זאת, ובכך פעלה בניגוד לחובת הגילוי הנאות הקיימת בחוק הגנת הצרכן. לפי חובה זו, חייבת כל חברה להימנע מהטעיה מכוונת לגבי המוצר אותו היא מציעה לצרכן ולגבי הסיכונים הכרוכים בשימוש בו.

כדאי לקרוא על:

ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור