x

דיווח על תקלה

תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
יצירת קשר
חיפוש באתר

נשירת שיער בהריון

תאריך: 09/06/2011 11:36

במהלך תקופת ההיריון עובר גופה של האישה שינויים רבים. מראה העור משתנה, מבנה הגוף משתנה וכך גם השיער. לרוב הופך השיער בתקופת ההיריון לעבה ולחזק מהרגיל, ואף צומח במהירות גדולה יותר.

בתקופת ההיריון משנה השיער לעיתים את אופיו לחלוטין ועשוי אפילו להפוך מחלק לגלי. בהקשר זה, בתקופת ההיריון השיער גם לרוב נושר פחות. לעומת זאת, בתקופה שלאחר ההיריון נשירת שיער היא תופעה שכיחה ביותר, שרבות מהנשים סובלות ממנה.

תופעת הנשירה לאחר הלידה נמשכת כשלושה עד 12 חודשים, ולרוב חולפת מאליה לאחר שהגוף חוזר לתפקד באופן רגיל. למרות כל זאת, ישנם גם מקרים בהם עלולות נשים לסבול מנשירת שיער מוגברת דווקא בתקופת ההיריון. במקרים אלה נגרמת הנשירה כתוצאה מסיבות שונות.

שלבים בצמיחת השיער בעת הריון

נשירת שיער בזמן ההיריון או לאחריו תלויה, מטבע הדברים, בשלבי צמיחת השיער. תהליך צמיחת השיער, אצל נשים וגברים כאחד, הוא מחזורי. לכל אחת משערות ראשינו ישנו מחזור חיים הנע בין שנתיים לשש שנים, כאשר השיער, המתפתח בהתאם למטען גנטי אישי, מתחדש במהלך החיים כ- 25 פעמים בממוצע.

בשלב המעבר, הנמשך בין שבועיים לארבע שבועות, משתחררת השערה באיטיות מהשורש והזקיק וצומחת כלפי מעלה. בשלב המנוחה, הנמשך בין חודשיים לארבעה חודשים, השערה שרויה במעין מצב של תרדמה. קיראו על נשירת שיער ומחזור הדם.

לאחר תקופה זו נושרת השערה ובמקומה מתחילה שערה חדשה לצמוח מהשורש. במהלך תקופת ההיריון, כתוצאה משינויים הורמונאליים שונים, כמות זקיקי השיער המצויים בשלב הצמיחה היא גדולה מהרגיל, כאשר עם תום ההיריון שוקעים זקיקי השיער בשלב המנוחה, דבר המתבטא פעמים רבות בתופעה של נשירה מוגברת. במקרים מסוימים עלולות חלק מהנשים ההרות לסבול מנשירת שיער דווקא בתקופת ההיריון בשל מספר סיבות.

מדוע השיער נושר בתקופת ההיריון?

שינויים הורמונאליים

נשירת שיער במהלך ההיריון וגם לאחריו נובעת לרוב משינויים הורמונאליים. שינויים אלה הם טבעיים וגם נשירת השיער המתלווה להם היא טבעית. מסיבה זו, כאשר הגוף חוזר לאיזון הטבעי שלו, לאחר ההיריון והלידה, שבה גם מחזוריות צמיחת השיער לתפקודה הרגיל והשיער מפסיק לנשור.

תת פעילות של בלוטת התריס

לעיתים נגרמת תופעת נשירת השיער בזמן ההיריון כתוצאה מבעיה בתפקוד בלוטת התריס. במקרים בהם הבלוטה אינה פועלת בצורה תקינה וחילוף החומרים בגוף איננו סדיר, מתרחשת לעיתים גם נשירת שיער כחלק בלתי נפרד מתופעות הלוואי השונות.

במקרים אלה, ניתן לרוב למנוע את הנשירה ואת תופעות הלוואי האחרות באמצעות נטילת אלטרוקסין, שהוא התחליף הסינטטי להורמון התירוקסין אותו מפרישה בלוטת התריס.

חוסר בויטמינים ובמינרלים

לעיתים נגרמת נשירת השיער בזמן ההיריון כתוצאה מחוסר בוויטמינים ובמינרלים החיוניים לתפקודן התקין של כל מערכות הגוף, כולל השיער, בייחוד בתקופת ההיריון.

בהקשר זה, חשוב לשמור על תפריט מאוזן ועשיר בוויטמינים ובמינראלים ובעת הצורך גם להתייעץ עם דיאטנית, כדי למנוע מראש מקרים לא רצויים של נשירת שיער עקב תזונה לא נכונה.

למידע נוסף:

קיראו מידע ומאמרים נוספים באתר
נשירת שיער לאחר לידה - האתר המקיף אודות נשירת שיער. קיראו על התופעה של נשירת שיער אחרי לידה - מדוע היא מתרחשת וכיצד להתמודד...
נשירת שיער אצל נשים - עניין של תקופה - מתי נשים מאבדות שיער ומהן התקופות המועדות לפורענות? כל המידע על נשירת שיער!
ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור